Що приготувати на Різдво 2018: 12 смачних страв, які не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів

Звичайно, кожен знає, що на Різдво потрібно збиратися своєю сім’єю і накривати пишний стіл. І на ньому має бути 12 страв. Ми вирішили допомогти вам з цим і написати, що приготувати на Різдво 2018.

12 страв на Різдво 2018

Кутя – це найважливіше Різдвяне блюдо, з якого потрібно починати вечірню трапезу. Вважається, що після вечері, її треба залишити на столі, для померлих родичів.

Узвар – звичайний компот із сухофруктів, який раніше завжди готували на Різдво.

Вінегрет – ідеальне і незамінне блюдо на пісному столі. Головні інгредієнти: картопля, буряк, морква.

Вареники – начинка може бути з картоплі, або з капусти. Майже завжди готують на Різдво.

Овочеве рагу – у народі вважається, що овочі приносять удачу в новому році. Тому на Різдвяному столі завжди було дуже багато страв з них. Наші предки сподівалися на хороший урожай завдяки достатку овочів на столі.

Голубці – адже піст все ще триває. А це блюдо можна готувати і без м’яса. Його можна замінити грибами, або пшоном.

Смажена риба – її завжди смажать на соняшниковій олії. Риба важлива на різдвяному столі, так як в пост теж потрібно вживати білок. До того ж, вона досить “легка” для травлення.

Соління – мабуть, одна з найбільш розповсюджених зимових страв, яка ідеально підійде до Різдвяного столу. Квашена капуста, солоні огірки, мариновані гриби – список може бути величезним.

Млинці – їх готують практично на кожне важливе релігійне свято, і Різдво не виняток.

Пироги – головне, щоб начинка була пісною. Та й в будь-якому випадку, це прекрасне блюдо для будь-якого свята.

Запечені яблука з медом і горіхами: традиційний десерт з медом — важлива частина традиції. На різдвяному столі повинно бути багато меду.

Дивіться: Меню На Різдво Що Приготувати 12 Пісних Страв Рецепт Куті і Узвара

Загрузка...

Січень 3, 2018